• Kövess minket!

Egyéb

A technika változhat, az öltözék nem

A technika változhat, az öltözék nem

A Kékszalagon való indulás minden évben dilemma elé állít. Ebben az évben sem volt ez másként és igazából hónap elején úgy nézett ki, hogy nem is indulunk.

Egy héttel később kaptam egy meghívást egy Hanse típusú hajóra és végül a munkahelyemről is sikerült elszabadulni erre a két napra. A verseny előtti este az égiek kicsit morcos arcukat mutatták, sőt az előrejelzések is végig erős szelet ígértek, ami gyanússá tette, hogy egész nap viharruhában fogunk vitorlázni.

Ennek részben örültem több ok miatt is. Az egyik, hogy ebben az esetben a tó körbevitorlázása kicsit rövidebb időt vesz igénybe, másrészt a verseny előtt döntöttem arról, hogy vitorlás ruhatáramat kicsit felfrissítem a Helly Hansen néhány kitűnő darabjával. Nem vagyok az a fázós fajta és nyár lévén nem az OffShore kollekció darabjaiba nyúltam bele, hanem próbáltam a részemre legmegfelelőbb dolgokat összeszedni. Így végül egy meseszép piros Crew Jacket – et, egy HP HT short – ot és egy a parton is elegáns Kos pólót újítottam.

A verseny rajtjára az időjárás barátságosabbá vált és már - már majdnem szélcsendben rajtoltunk. A rajt után egy háromnegyed órával kicsit erősebb szél érkezett és a hullámok is többször mosták a fedélzetet. Ebben az időjárásban tökéletesnek tűnt a választásom, mert hideg nem volt, de a felcsapódó hullámoktól tökéletesen védtek újonnan szerzett ruhadarabjaim. Legfőképp új nadrágomnak vettem hasznát, mert itt még csak alulról lettünk (volna) vizesek. A Kenese jel után lassan kezdett kitisztulni az ég és a felhők közül előbújó Nap már többször melegített. Innen csodás napsütésben haladtunk Keszthely fele.

Balatonszemes környékén már látszott, hogy nagy az esélye annak, hogy nem csak alulról, fölülről is ér minket némi víz. Egy zivatart követően, megint úgy éreztem jó döntést hoztam a ruhaválasztásnál, mert ismét szárazon úsztuk meg a délutánt. Innen már eső nélkül haladtunk tovább Keszthely felé, de sajnos hajónk technikai problémái miatt ennél a meseszép balatoni városnál be is kellet fejeznünk a versenyt. A partig való kijutás a pihenés jegyében telt és utána egy erre a célra pont megfelelő vendéglátó ipari egységben vigasztalódtunk. Estefelé már kicsit hűvösebb volt az idő, így ekkor újra élvezhettem frissen szerzett kabátom polár nyakrészét, ami az elfogyasztott frissítők mellett segített a komfortzónán fenntartását.

Jövőre valószínű ismét megpróbálkozunk a versennyel, és lehet, hogy a hajó technikai részén igen de a ruháimon biztos nem szeretnék változtatni….