• Kövess minket!

Egyéb

Különleges torta 125 éves Kelén és Helka nosztalgiahajóknak

Különleges torta 125 éves Kelén és Helka nosztalgiahajóknak

Reformkori hangulatot idéző megújult belső térrel, új hajós programokkal várják az idei hajózási szezonban a vendégeket a születésnapos hajók Balatonfüreden és Keszthelyen!

A Balatoni Hajózási Zrt. által üzemeltetett Helka és Kelén nosztalgiahajók 2016-ban ünneplik 125. születésnapjukat. A BAHART méltóképp emlékezett meg e jeles évfordulóról 2016. május 7-én a balatonfüredi Évadnyitó Vitorlabontó Ünnepségen. A városhoz sok esemény fűzi a hajókat történelmük és jelenük során egyaránt. 

Az eseményen Dr. Bóka István Balatonfüred polgármestere kiemelte: „A balatoni hajóflotta két gyönyörű nosztalgiahajója, mennyire egyedi látványt és élményt kínál a Balatonra érkező vendégeknek. Külön örömét fejezte ki, hogy a születésnap alkalmából a füredi közönség is kipróbálhatja a Helka hajót, melyet történelme sok szállal fűzi a városhoz és évek óta Keszthelyen szolgálja a BAHART utasait.” 

Kollár József a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a közönségnek elmondta, hogy ez az esemény különösen fontos helyet foglal el az idén 170. hajózási szezonját ünneplő BAHART rendezvénysorozatában. A jeles alkalomból a két nosztalgiahajó megújult, hogy méltón képviselje és felidézze az XIX. század végi reformkor hangulatát. A BAHART a 2016. évi hajóprogram kínálat és menetrend összeállításakor külön figyelmet fordított a nosztalgiahajók szerepére, igazodva a helyi igényekhez, a célközönség elvárásaihoz. Nem is volt kérdés, hogy az egyik ünnepelt hajó - a Kelén - Balatonfüreden várja a vendégeket.

A beszédeket ünnepélyes tortavágással, a hajókon emléktábla elhelyezéssel koronázta a BAHART, igazodva a városi Vitorlabontó Ünnepség programjához. A közönség szombaton kedvezményes születésnapi áron próbálhatta ki a Helka nosztalgiahajót, a parton pedig bepillanthattak a Kelén reformkori kávéházat idéző újragondolt belső terébe.