• Kövess minket!

Események

Estély Siófokon

Estély Siófokon

A nyitás politikájának újabb állomása volt, hogy a Magyar Vitorlás Szövetség megszokott társasági eseményét, a Vitorlás Estélyt az idei esztendőben Siófokon tartotta a Vértes Konferencia és Wellness Hotelben.

Csaknem napra pontosan egy évvel ezelőtt választották a Magyar Vitorlás Szövetség elnökének Dr. Kollár Lajos érsebész professzort, aki megnyitó beszédében értékelte az elmúlt időszak szövetségi működését. Elmondta, örül annak, hogy elnöki programjának több kulcsfontosságú eleme a megvalósulás útjára lépett. Az elnök büszkén tájékoztatta a résztvevőket, az elmúlt időszak egyik fontos eredményéről nevezetesen, hogy Siófok Város és a Balatoni Hajózási Zrt. az MVSZ stratégiai partnerévé vált.

Dr. Balázs Árpád Siófok polgármestere, mint az estély fővédnöke szintén köszöntötte a hotel dísztermében összegyűlt közel 130 résztvevőt. A polgármester megköszönte, hogy a vitorlás szövetség újra felrajzolta saját balatoni térképére Siófokot, a Balaton fővárosát és jövőbemutató együttműködésbe kezdett a Balatoni Hajózási Zrt-vel. Siófok városvezetője nagyon szimpatikus koncepciónak értékelte, hogy a szövetség fontos partnerként tekint a tóparti településekre.

A Magyar Olimpiai Bizottságot Szabó Bence főtitkár képviselte az eseményen. Dr. Halmos Gábor vezérigazgató (Bahart), az estély másik védnöke kollégáival vett részt a rendezvényen. A kistavak közül Orfű önálló asztallal képviselte a baranyai vitorlázást. A BHSE (korábban MAHART) versenyzői mellett nagy létszámban jelentek meg a Nautic osztály képviselői is. A kikötőkből és versenyekről ismerős arcok, öltönyben, nyakkendőben ünnepelték a vitorlázást, a szervezők díjazták a legeredményesebb klubot és az év vitorlázóit. A rendezvény teremtett alkalmat, hogy a Balaton Kupa díjazottai átvegyék az őket illető trófeákat. A szövetség vezetése köszönetet mondott a támogatóknak is, akik az arany, ezüst és bronz fokozatú támogatói elismeréseket vehették át.

Bíztató, hogy néhány év apátiát követően talán kezd helyreállni a szövetség társasági eseményének presztízse, melynek feltétlenül jót tett, hogy Budapest, Füred és Almádi után, idén Siófokon került megrendezésre.