• Kövess minket!

Események

Szélrózsa az Unicefért

A Szélrózsa elnevezésű, távolsági, tókerülő vitorlás túraverseny kifejezetten amatőröknek szól. Ezen a versenyen fontosabb a teljesítmény, mint a végeredmény.

A Balaton adottságait maximálisan kihasználó verseny, megfelelő kihívást jelent a 2013-as idényre, mely egy kis előkészületet igényel ugyan, viszont a kaland, amit a vitorlázó kap érte, jóval több.

A verseny során egy szabályt kell csak betartania a résztvevőknek, a SPORTSZERŰSÉGET. Ennek a szabálynak a betartása a sport alapja. A versenyen való részvétel 2 lépésben, egy jelképes nevezési díj fejében zajlik. A nevezési díj egy részét a szervezők az UNICEF-nek, vagyis annak a szervezetnek ajánlják fel, amelyik a legkiszolgáltatottabb gyerekekért küzd szerte a világon, köztük Magyarországon is. A részvételhez nincs egyébre szükség, mint egy vitorlásra és legénységére. A pálya a Balaton, a pályajelek a kikötők.

Azoknak kiírt megmérettetés e verseny, akik képesek részt venni egy nagy kalandban, végigvitorlázva a Balatont egy jó ügy érdekében. Azoknak, akik tudnak küzdeni, és képesek felvenni a tó sajátos ritmusát.

Ezen a versenyen a résztvevők határozzák meg haladási irányukat, rajtjuk pontos idejét azzal a kikötéssel, hogy a megadott időn belül teljesítik a távot. Mivel a versenyen olyan hajók indulhatnak, akik eddig nem vagy csak alig indultak versenyen, új tehetséges vitorlázók kerülhetnek a látómezőnkbe. Azokról szól a verseny, akiknek megvannak a képességeik ahhoz, hogy teljesítsék a Balaton egyik legnagyobb kihívását, versenykeretek között teljesíteni a kört. A verseny tartalmazza a legfontosabb hajós munkát, az előreszámítást és az útvonaltervezést, tehát a stratégiát.

Sport szelet kíván a Versenyvezetőség!

A verseny hivatalos website-ja: www.szelrozsa.info