• Kövess minket!

Versenyek

Az El Yacht és az Areus támogatja az idei Dér Kupát!

Az El Yacht és az Areus támogatja az idei Dér Kupát!

Kilencedik alkalommal zárja a Balaton vitorlás szezonját a Dér Kupa. A közel egy évtizedes múlttal rendelkező verseny óriási népszerűséget vívott ki a vitorlázók körében.

Tavaly 82 hajó rajtolt a szezonzárón, de volt olyan év, amikor a 100-at súrolta a résztvevő hajók száma.

Novemberben több mint háromszázan vitorláznak a Balatonon, olykor ez a szezon kellős közepén se jön össze, de a Dér Kupa több tekintetben is kuriózumnak számít vitorlázó berkekben. A késő őszi időpont és a szezonzárás olyan apropót ad a rendezvénynek, amitől sokan úgy gondolják a szezon úgy teljes, ha a Dér Kupával zárják.

A verseny különlegessége nem csak a vitorlázóknak tűnt fel, a támogatók is felfigyeltek a last minute regattára. Az El Yacht, a Balaton egyik legnépszerűbb charter vállalkozása évek óta névadó partnere a Dér Kupának. Elan flottájuknak minden szezonban ranglista verseny a szezonzáró, melyen a cég elektromos hajóflottája is részt vesz a rendezés és a média kiszolgálásának területén.

Az Areus idén először támogatja a versenyt, az Areus Informatikai Zrt. a közepes és nagyvállalatok megbízható és rugalmas IT szakértője a vitorlázó vállalatvezetőket kívánja megszólítani és ezért ebben az évadban már több versenyen jelen volt, de most első ízben névadóként.

A Dér Kupa 2015-ben is a Balatonfői Yacht Clubban lesz, ahol idén is megtekinthető Gyöngyösi Cecilia grafikus kiállítása. Természetesen lesz modellvitorlás verseny Micro Magic osztályú hajóknak, így a partról nem csak a nagy vitorlások versenye nézhető, a modellvitorlások izgalmas küzdelme is nyomon követhető.

A versenyre nevezni november 6-án pénteken 18 és 20 óra között lehet a helyszínen valamint szombaton 7 órától. A regatta november 7-én 11 órakor rajtol és a befutási limitidő 15 órai időpontban került meghatározásra. Eredményhirdetés szombaton 16 órakor lesz. Versenyre alkalmatlan időjárás esetén a rendezők november 8-án 12 óráig halaszthatják a rajtot.

Versenykiírás