• Kövess minket!

Versenyek

Balatoni évadzáró és Laser Radial felnőtt féri OB

Balatoni évadzáró és Laser Radial felnőtt féri OB

Október 1-4. között Balatonfüreden rendezte meg a Magyar Vitorlás Szövetség a 2015.évi kishajós Balatoni Évadzáró versenyt, amely egyben a Laser Radial felnőtt férfi országos bajnokság is volt.

A katamarán osztályoknak és a 420-asnak az esemény ranglista versenye is volt. 
 
A versenyen hat hajóosztályban – 420, Laser Radial, Laser 4.7, Cadet, valamint F18 és M3 katamaránban – 4  nemzet 130 versenyzője, összesen 83 hajó vett részt.
 
Az első versenynap futam nélkül zárult. Szombaton egyetlen egyet sikerült megrendezbni, de vasárnap napsütésben és 12-22 csomós délnyugati szélben nagyszerűen pörögtek a futamok. Így a cadetosoknak 4, a többi osztálynak 5 futammal zárult a verseny.
 
A Laser Radiálosok (20 hajó) a férfi felnőtt bajnoki címért küzdöttek, és stílusosan természetesen lány győzelem született Érdi Mári révén. Hat futamből ötöt megnyert.
 
A legnagyobb mezőny Cadetban volt, ahol az 5 magyar egységhez 18 külföldi, cseh és lengyel páros csatlakozott, tekintve, hogy a verseny a CECC, a Közép-Európai Cadet Kupa versenysorozatba  tartozik. Kevés magyar egység indult, de a győzelmet Mohácsi Marcell és Juhász Erik a Tihanyi Hajós Egylet versenyzői szerezték meg.
 
Képek: Brencsán Ábel
 
Letöltés:
Évadzáró végeredménye.pdf