• Kövess minket!

Versenyek

Befejeztük … legalábbis idénre!

Befejeztük … legalábbis idénre!

A X. El-Yacht Dér Kupa volt idén is a Balaton utolsó nagyhajós regattája, melyet évek óta a Balatonfői Yacht Clubban rendeznek a keleti medence vitorlázóinak legnagyobb örömére.

November 5-én szombaton 86 hajó sorakozott fel a kenesei rajtvonal mögött, hogy a megszokott versenypályát teljesítse. A viharos déli széllel riogató előrejelzés csupán hangulatkeltés maradt. Mérsékelt, inkább gyenge szélviszonyok között minden hajó teljesítette a BFYC – Aliga – KMP – BFYC pályajelekkel kitűzött távot.

Természetesen az elmaradhatatlan modellvitorlás verseny is színesítette az évadbúcsúztatót. Az MM hajóosztály versenyzői 11 futamot abszolváltak. Persze nem csak az MM verseny volt elmaradhatatlan, nagy érdeklődés kísérte Gyöngyösi Cecília intenzíven bővülő kiállításának képeit is.

Idén már négy hajóosztályt díjaztak külön a szervezők, közülük a NAU 370 és a Folkeboat osztálynak ranglistaversenye volt a Dér Kupa.

A nagyhajós verseny legfiatalabb résztvevője, a Musto különdíját vehette át a rendezőktől, míg valamennyi díjazott egység egy Zefír márkájú mentőmellénnyel gazdagodott a mentomellenyek.hu jóvoltából. A célvonalon első három hajóként áthaladó egység a Pappas Auto díjait nyerte.

A versenyzőket a regatta tradicionális szponzora, az El-Yacht és a rendező Compass látta vendégül a BFYC közreműködésével, a Balaton utolsó regatta hétvégéjén.

Jövőre 11. Dér Kupa! Mindenkit várunk szeretettel!

Eredmények: http://compassmagazin.hu/hazai/x-el-yacht-der-kupa-eredmenyek-3143/

Modellvitorlás eredmények: http://compassmagazin.hu/hazai/micro-magic-der-kupa-eredmenyek-3145/

Folyamatosan bővülő galéria: http://compassmagazin.hu/galeria/