• Kövess minket!

Versenyek

Dr. Ugrin Tamás és a Principessa ismét nyert!

Dr. Ugrin Tamás és a Principessa ismét nyert!

Dr. Ugrin Tamás csapata idén is elhódította az ügyvéd kupát. A legjobb ügyvéd kormányos dr. Hajdú Balázs lett. A női kormányosok versenyét dr. Tremmel Brigitta nyerte.

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az OTP Private Banking Ügyvéd Kupát és Volvo Nagydíjat, az ügyvédek hazai vitorlásversenyét. Idén - első alkalommal - a balatonszemesi Bahart kikötő adott otthont a rendezvénynek, melyet az OTP és a Volvo mellett a Bock Pince, a Pethes Óra és a Balatoni Hajózási Zrt. támogatott.

Kifejezetten gyengeszeles túraverseny volt a szombati futam, mely a 11 órás Balatonszemes előtti rajtot követően Őszöd, majd Zánka érintésével, rövidítést után Lellén ért véget. A változatos, olykor mostoha szélviszonyok mellett szinte minden hajónak sikerült befutnia a 16:30-as limitidő előtt.

Bejött a papírforma és a legjobb ügyvéd kormányos lett a legjobb ügyvéd kormányos. Dr. Hajdú Balázs, Sydney és Athén olimpikon vitorlázója az ügyvédek egymás közötti versenyét is megnyerte. A legjobb ügyvéd kormányos, a Pethes Óra felajánlását egy elegáns karórát nyert a vándorkupa mellé. Második helyen, a szintén komoly vitorlázómúlttal rendelkező dr. Kaiser Kristóf végzett, míg a bronzérmes dr. Szalay Zoltán lett. A hölgyek versenyét dr. Tremmel Brigitta nyerte egy Scholtz 32-est kormányozva.

Az ügyvéd csapatok versenyében idén sem talált legyőzőre a Principessával versenyző dr. Ugrin Tamás ügyvédi irodája, akik a versenyt nagy fölénnyel nyerték a KCG Partners Extreme 40-es hajója előtt. Harmadik helyen a Gardazzurra nevű legendás hajó futott be, fedélzetén a Lichy Ügyvédi Iroda versenyzőivel.

Az előnyszám szerinti versenyben, négy kategóriában 35 hajót értékeltek a szervezők. YS I/1-ben a Hajdú Fazekas ügyvéd duó nyert, az Avatar-on versenyző dr. Vászin Edit neve alatt induló csapatot megelőzve. A YS I/2 hajóosztályban, a Szűcs és Társai Ügyvédi Iroda állhatott a dobogó legfelső fokára a dr. Polányi Tamás – Andorka Rudolf – Helikon összeállítású csapat előtt végezve. Harmadikként a rendezvény terméktámogatójának hajója, Bock Pince Sailing Team érkezett a célba. A YS II-ben első helyen végzett a Bodnár és Társai Ügyvédi Társulás egy J24-essel, legyőzve a dr. Szalay Zoltán által kormányzott Hullámtáncos nevű Reginát és a bronzérmes Dolce Vita-val versenyző dr. Litauszki Edit csapatát. Ebben a kategóriában állt rajthoz a 2017. évi modellvitorlás világbajnokságra készülő Orfű csapata, hogy jelenlétével népszerűsítse az orfűi világversenyt. Füziné Kajdy Zita polgármester irányításával a Cupi nevű Bavaria 32-es hajóval, az előkelő negyedik helyet szerezte meg a VB csapat. A lassabb hajók YS III-as csoportjában a Cziráki és Icsu Ügyvédi Iroda nyert az Arche Team és a JogArt Ügyvédi Iroda hajóit maga mögé utasítva.

A vasárnap 10 órára tervezett rajtot először 11 órára halasztotta a versenyrendező, majd a második napi futamokat törölte. A vasárnapi verseny elmaradásának prózai oka, hogy délelőtt a Szemes előtti vízterületen olykor 31-32 csomós széllökéseket mért a verseny rendezője és ezt követően döntött a második napi futamok törlése mellett. A viharos szél és a nagy hullámok miatt idén egynaposra zsugorodott az Ügyvéd Kupa, de volt már ilyen a verseny történetében csak akkor a szombati futam maradt el hasonló okok miatt.

A verseny elmaradhatatlan betétprogramja a modellvitorlás országos bajnokság versenyzői ennek ellenére mindkét nap versenyeztek, dacolva a viharos körülményekkel és a modellvitorlások számára hatalmas hullámokkal. A modellvitorlás verseny beszámolója: http://compassmagazin.hu/modellvitorlazas/egy-partner-ujjaeledese-2906/

Eredmények: http://compassmagazin.hu/esemenynaptar/verseny/otp-private-banking-ugyved-kupa-es-volvo-nagydij-650/

Képek: http://compassmagazin.hu/galeria/

A rendezvényről készült film hamarosan megtekinthető!