• Kövess minket!

Versenyek

Johan Anker Kupa: flottabajnokságra készül a Dragon osztály

Johan Anker Kupa: flottabajnokságra készül a Dragon osztály

Nemzetközi résztvevőkkel búcsúzik a 2015. évi szezontól a magyar Dragon flotta: péntektől vasárnapig Balatonföldváron kerül sor a Johan Anker Kupára, amely flottabajnokságként hagyományosan az osztály egyik legnépszerűbb versenye.

A regattát idén a Spartacus rendezi, támogatója az Erste Private Banking.

„Külön örömünkre szolgál, hogy elfogadta meghívásukat Tim Pearson, a Nemzetközi Dragon Szövetség főtitkára, aki kormányosként egy ír-észt-magyar csapattal indul a versenyen. Tim csütörtökön megismerkedik a 2018. évi Dragon Európa-bajnokság tervezett helyszínével, Balatonfüreddel és a Balatonfüredi Yacht Clubbal, ami egyfajta előzetes felmérésnek és értékelésnek is tekinthető” – mondta Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke.

Az Erste Private Banking Dragon Flottabajnokságon nyolc futamot terveznek, az első futam rajtja – ha a szélviszonyok megfelelőek – pénteken 14.00 órakor lesz. A kölcsönhajóval versenyző Tim Pearson mellett egy észt egység is rajthoz áll, s természetesen ott lesz a magyar Dragon flotta színe-java. 

Az indulók között ott lesz az idei magyar bajnokság első három helyezettje, így éles küzdelemre van kilátás a külföldi egységekkel. Szokás szerint külön értékelésben is részt vesznek a klasszikus 1973 előtt épül fahajók, amelyek gyönyörűen felújítva teljes értékű tagjai a mezőnynek.

Szombaton a főszponzor Erste Private Banking vendégei is megismerkedhetnek a Dragon-vitorlázással: egy napot töltenek Balatonföldváron, s a bátrabbak egy VIP-futam erejéig a vitorlásversenyzést is kipróbálhatják.