• Kövess minket!

Versenyek

Már érvényes az OP bajnokság

Már érvényes az OP bajnokság

Kiváló szélviszonyok segítették az Optimist bajnokság rendezőit, versenyzőit, ahol ma három sikeres futamon vannak túl, így már a tegnapival együtt érvényes a bajnokság.

Remek, kifújt 10-12 csomós, keleties 60-80 fokról érkező szélben rendezték a futamokat. Egész nap felhős, kicsit párás időben zajlottak a futamok és a levegő is csak 15 fokig emelkedett, de a versenyzők remekül megbirkóztak az elemekkel. 

Az első rajtokat gyakran általános visszahívás, majd fekete zászlós rajt követte. A rendezés határozottan pörgősen rendezte a futamokat és a bírók munkájára sem érkezett panasz, köszönhetően Fluck Bencének és Böröcz Bencének. A mai napon egyetlen óvás sem érkezett a rendezéshez.

Hibátlanul működött, és 867-en követték az online GPS nyomkövető rendszeren a versenypálya eseményeit, ami a www.sailinfo.hu oldalon később is bármikor visszajátszható. A lezajlott futamok elsősorban a Spartacus eredményességét mutatják, Bányai Attila, Jeney Máté és Lászlófy Ábel révén, de Szabó Oszkár és Arányi Barna a Kereked versenyzői is jelenleg a negyedik és hatodik helyen várják a folytatást. A mai napot a vitorlázók egy remek, jól megérdemelt vacsorával zárják a Vitorlás Étteremben.