• Kövess minket!

Versenyek

Öt futam, élénk északi szélben!

Öt futam, élénk északi szélben!

Hétvégén rendezte az EGIS SE szokásos, Subaru által támogatott pályaversenyét Csopakon az EGIS Kupát, melyen 58 hajó állt rajthoz.

A NAU 370 tizenkét egységgel, a Nautic 330 és a Sudár Sport kilenc – kilenc, míg a Regina és a Cruiser öt – öt hajóval képviseltette magát a regattán. A többi hajó az előnyszámának megfelelő yardstick értékelési csoportban versenyzett.

Szombaton kifejezetten élénk északi szél fújt, ami néha 23-24 csomósra is felerősödött, vasárnap kicsit gyengébb volt az alapszél, de olykor-olykor tapasztalni lehetett a szombatihoz hasonló erősödéseket.

A hajók öt csoportban rajtoltak, szombaton két futamot sikerült rendezni és még a viharos szél előtt a kikötőben tudhatta a mezőnyt, a verseny rendezősége. Vasárnap volt három csodálatos futam, a kitűnő vitorlázó időben. A verseny, a Nautic-osokat mozgatta meg a leghatékonyabban, de a Sudár Sport osztály is kitett magáért. A Regina és a Cruiser ugyan csak 5-5 hajót vonultatott fel, de így is külön értékelték őket. A ys csoportokban 10-7-1 hajó állt rajthoz.

Eredmények: http://compassmagazin.hu/hazai/egis-kupa-eredmenyek-4272/