• Kövess minket!

Versenyek

Stratis Kereked Klasszikus Kupa

Stratis Kereked Klasszikus Kupa

A csopaki Kereked Vitorlásklub 2016-ben immáron negyedik alkalommal rendezi meg a Klasszikus Kupa pályaversenyét a Klasszikus Flotta 10 hajóosztályának ...

... köztük a történelmi hírességű, javarészt háború előtt épült schärenkreuzerekkel (75-ös, 55-ös, 40-es, 30-as, 22-es), a korai olimpiákról ismert nemzetközi méter jachtosztály tagjaival (6mR és 8mR), a balatoni cirkálókkal (70-es, 50-es, Európa 30-as), valamint dragonokkal, túrajollékkal és folkboatokkal.  

A magas színvonalú pályaversenyen túl a Kereked Klasszikus Kupa célja a történelmi hajók, valamint azok (helyesebben hölgyek) építetőinek, tervezőinek és kapcsolódó hagyományoknak a tiszteletben tartása, felelevenítése. 

Ennek jegyében az idei szombat esti gálavacsorát megelőző pódiumbeszélgetésnek a témája a Kishamis és Tramontána mint a két legnagyobb történelmi múlttal rendelkező hajó lesznek.

A helyi vitorlás csopaki borászok borait felszolgáló szombat esti fehérterítős gálavacsora után pedig fellép a Pátkai Rozina Quintet zenekar.

A versenyt július 19-én vasárnap a díjkiosztó zárjuk, a hagyományaiknak megfelelően egy 70 év feletti klasszikus vitorlázónk díjátadói felkérésével. 

Az esemény megvalósítását idén a Stratis Vezetői és Informatikai Kft segíti támogatásával, akinek mottója: „stratis – go the extra mile”, ezen kívül segítségünkre lesznek a csopaki vitorlázó borászok (Jásdi, Petrányi, Homola pincészetek), és nem utolsó sorban a Magyar Televízió Skipper Magazin című műsorában is lehetőséget kapott a verseny a megjelenésre.

 

Kereked Klasszikus Kupa Kultúrprogramjai - 2016. július 29-31:

 • Pénteken, július 29-én este a nevezéssel párhuzamosan
  • 19:00-tól Kereked Mólószínpadán fellép P.O. Funk Unit veszprémi Jazz zenekar;
 • Szombaton, július 30-án délelőtt
  • 9:15-11:15 között: Versenynézés a Kisfaludy múzeumhajó fedélzetéről;
 • Szombaton, július 30- án este:
  • 18:00–tól Pódiumbeszélgetés a Kishamisról és a Tramontanáról
   (Sándor Ferenc - Jegenyével, Hrehuss Györggyel, moderátor: Borbély Ferenc);
  • 18:45-től – Tálalt gála vacsora helyi csopaki vitorlázó borok felszolgálása mellett;
  • 19:30-tól fellép Pátkai Rozina Quintet;

Vasárnap, július 31-én 15:00-kor     Díjkiosztó, díjakat átadja ifj. Scharbert Gyula

Kiírás: http://compassmagazin.hu/images/Klasszikus_kupa_Ki%C3%ADr%C3%A1s_2016_v6.pdf