• Kövess minket!

Modellvitorlázás

RG65 Országos Bajnokság 2020.

RG65 Országos Bajnokság 2020.

Kis szeles esős verseny volt.

 
Hétvégén zajlott a velencei tavon a második legnépszerűbb modellvitorlás hajóosztály Országos Bajnoksága a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub rendezésében RG-65 hajóosztályban.
A hivatalos kezdés előtti időszakban remekül fújt a szél, aztán a kezdésre mintha valaki befogta volna a zsák száját, teljes szélcsend. Az elmúlt versenyek tapasztalatai alapján egy kicsit a frász tört ránk, hogy ez a nap is szélcsendes lesz, de lassacskán 11:00 körül elkezdett lengedezni a szél, azonban nem kényeztetett el minket. Azt hiszem, hogy jól kifacsartuk a zsákból a szelet, mert nehézkesen, de 3 A-B futamot sikerült teljesíteni mikor teljesen leállt a szél és reményt sem láttunk, hogy megérkezzen újból. Így a főrendező főbíró Forrai Csaba 15:00-kor véget vetett a szombati versenynapnak.
Sajnos vasárnap megérkezéskor sem jött be a jósok jóslata! Teljesen ellentétes idő fogadta a 21 fős mezőnyt. Esett az eső és teljes szélcsend. Féltizenegy körül kezdett el "feltámadni" a szél az eső megszűnt. Az előző naphoz képest erősebb volt, ami a rajtoknál okozott néha galibát, hajók összeakadása befújásoknál, többszöri rajtoltatás a korai rajtok miatt. Ez a nap sem telt el szélforgások nélkül, amik elég sok gondot okoztak Csabának mivel pályát kellet módosítani, de sikerült mindent megoldani. A verseny végére szintén teljesen leállt a szél. Ezen a napon kilenc Aés B futamot sikerült a "rettentő" körülményeknek köszönhetően teljesíteni.
Vendég "versenyzőnk" is volt a mai napon; Ifj. Csóka László többszörös a magyar bajnok, VB második helyezett. Ő nem ebben a hajóosztályban versenyez, de nagyon tetszett neki ez az osztály is.
Összességében remek hangulatú versenyt hagytunk magunk mögött.
Sajnos a Covid19 miatt voltak igazolt távollévők, ill. két olyan versenyző is volt, akik "kóstolgatták" ezt a hajóosztályt.
 
A 2020. évi RG 65 hajóosztály dobogósai: 
 
I. Forró Krisztián - DEMK - Százhalombatta.
II. Országh Tibor - OVE - Orfű
III. Kunvári Sándor - DEMK - Százhalombatta.
 
Ifjúsági díjazásban részesült: Molnár Máté
 
Köszönjük Forrai Csabának a rendezést, bíráskodást és a sok türelmet a pályamódosítások miatt, Moncsinak a versenyirodai közreműködést.
 
UI. : Lehet, hogy a szél miatt, de nagyon csendes, barátságos OB-t láthatott a nagyérdemű.
 
Kunvári Sándor