• Kövess minket!

Nemzetközi

Prada America’s Cup World Series Auckland – Első nap

Prada America’s Cup World Series Auckland – Első nap

Prada America’s Cup World Series Auckland – Első nap

Hosszas várakozás és a koronavírús miatt törölt versenyek után végre a vízen is összemérhették tudásukat az America’s Cup csapatai. A kihívók mér egy ideje Új-Zélandon tréningeztek, de éles versenyszituációkban még nem láthattuk mire is képesek a csapatok.

A Prada ACWS első állomása december 17 és 19 között zajlik, majd huszadikán a Christmas Race – el zárul. Az ACWS első napjának párosításában a címvédő ETNZ és a Luna Rossa Prada Pirelli csapat mérte össze tudását, amit a Kiwik meggyőző vitorlázással nyertek. A második futamban az American Magic és az INEOS vitorláztak egymás ellen. Ezt a párharcot a Yenkik nyerték igaz Ben Ainsliéknek azért már akadt némi technikai problémájuk a hajóval, de ennek ellenére itt még be tudták fejezni a futamot. A harmadik futamban Ainsliék a Luna Rossa – val versenyeztek, de itt a technika elgyengülése miatt már nem tudták befejezni a futamot.

A nap utolsó párosítása sikerült talán a legizgalmasabbra, ahol is az 1 – 1 futamgyőzelmet szerző American Magic és az ETNZ csapott össze. A rajttól az Amerikaiak jöttek el jobban és ezután az utolsó körig vezettek is ahol Peter Burlingék már utolérték őket és az utolsó hátszélre már az amerikai hajó előtt vitorláztak. A hátszél az American Magic é volt és így végül 12 másodperccel sikerült megverniük a címvédőt.

Az első nap után a Yenkik állnak az élen két győzelemmel, őket a Luna Rossa és a címvédő ETNZ követi egy győzelemmel, majd az INEOS még futamgyőzelem nélkül

Folytatás holnap ahol a következő párosítások lesznek:

Luna Rossa – American Magic

ETNZ – INEOS Team UK

American Magic – Luna Rossa

INEOS Team UK – ETNZ

A verseny honlapja:

www.americascup.com