• Kövess minket!

Nemzetközi

Vadnai Jonatán: Célkitűzés teljesítve!

Vadnai Jonatán: Célkitűzés teljesítve!

Vadnai Jonatán: Célkitűzés teljesítve!

Tegnap este hazaérkeztek a Vadnai-testvérek a most véget ért Laser Európa-bajnokság helyszínéről, Lengyelországból. Sok idejük nem lesz a pihenésre, mert november elsejétől már a horvátországi Splitben edzőtáboroznak három héten keresztül, majd „hazaugranak” ugyan, de december legelejétől Máltán folytatják a munkát, egészen az év végi ünnepekig.

Az Európa-bajnokságon végül kilencedik helyen végző Vadnai Jonatán a kontinensviadalon nyújtott teljesítményével kapcsolatban azt tartja a legfontosabbnak, hogy egy pillanatig sem adta fel, pedig nagyon trükkös volt a helyszín. „Voltam már egyszer ezen a helyszínen, ha jól emlékszem 2018-ban. Éppen ezért, tisztában voltam azzal, hogy mire számíthatunk. A verseny hat napjából öt napon a partról fújt a szél, hihetetlen dolgokat produkálva. Az egy dolog, hogy az iránya nem volt stabil, de azon túl, hogy forgott, sokszor történt olyan, hogy teljesen más szél fújt tőlem 15 méterre mindkét irányban. Felettem rohantak és ülniük kellett a hajót, én meg ültem a semmiben. Nagyon oda kellett figyelni és a koncentráció egy pillanatra sem maradhatott ki.” – mondta Vadnai Jonatán, aki hozzátette: ami az eredményeket illeti, a kvalifikáció egész jól sikerült. Aztán az arany csoportban már az első nap mentem egy olyan futamot, ami a kieső lett és mivel a második napon sem sikerült igazán jól minden, így úgy éreztem, hogy az első tízbe már nem kerülhetek be. Szerencsére az utolsó napra északi szél lett, nagyobb hullámokkal, kiszámíthatóbb iránnyal, és az első futam egy jó rajtnak, a jó sebességemnek és élességemnek köszönhetően jól zárult. A nap második futamában gyengébben kezdtem ugyan, de folyamatosan sikerült felkapaszkodnom és végül összejött az, amit szerettem volna, összetettben bekerültem az első tízbe. Elégedett vagyok, mert az volt a cél, hogy hozzam ki magamból a maximumot és kerüljek be a legjobb tízbe, ami végül sikerült.

Vadnai Jonatán számára tehát most egy kis pihenő következik, utána pedig folytatódik a kemény munka, először Split környékén.